maanantai 20. maaliskuuta 2017

Pomppiva pappapupu

Kaikki alkoi siitä, kun taaperona toivoin lahjaksi pomppivaa pappapupua. Kaiken maailman pupupehmolelujen, koriste-esineiden ja tarrojenkaan jälkeen kenellekään ei selvinnyt, mitä pomppiva pappapupu todellisuudessa tarkoitti.

Noin 15 vuotta myöhemmin piti tehdä koulussa patsas. Tuhansia mahdollisia mallikuvia selailtuani päädyin todelliseen pomppivaan pappapupuun, jota lähdin sitten ensimmäiseksi tutkimaan plastoliinipienoismallin muodossa...


Kun uskoin jollain tasolla olevani kartalla pupujussin muodosta, siirryin hurjiin ympyröihin styroksikopin puolelle. Ensin liimasin kasaan levyjä, ja sitten pitikin alkaa huitoa veitsellä...


Epätoivoa havaittavissa?Korvat tein uretaanilevystä, muu on suurin piirtein styroksista. Pään virkaa toimittaa eräs valitettavankin tuttu hämähäkin pylly vuoden takaa.


Kun kuvittelin olevani valmis muodon kanssa, siirryin paperoimaan otustani. Luonnollisesti päällimmäisen paperikerroksen väriksi päätyi vihreä, jota oli mukava ja helppo piilottaa punaisella pohjamaalilla. Not.


Pohjamaalin väriksi valikoitui punainen, joka on tavoitellun metallinhohtoisuuden kannalta kaikkein paras. Pintaan sain halutun värin sotkemalla kultaista ja kuparinväristä spraymaalia.

Tässä vaiheessa jänis näyttää vielä hieman muoviselta, joten mustalla maalilla likaistin häntä hieman

tadaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti