torstai 13. lokakuuta 2016

Islantilainen homobaari

Sanoisinko että hups.

Heti kouluun palattuani aloitin fondin maalaamisen. Tunnettu maalarimestari en ehkä ole, mutta tässä jäi todella hevisti ärsyttämään se, että olisin voinut tehdä paljon paremmankin. Hm.


Kuvan tuli olla rakennuksesta tai katunäkymästä, ja halusin sen olevan kiva ja värikäs. Mikäpäs sen parempi kuin satenkaaren värein koristeltu homobaari!
 Aloitin mallikuvan tutkimisella ja etsin kuvan tarvittavat pakopisteet. Mittailemalla ja laskemalla selvitin pakopisteet lopullisen maalauksen mittakaavassa ja löin lattiaan naulat oikeille kohdille. Nauloista sain pingotettua siiman maalauksen yli näyttäen oikeat paikat viivoille.

Huomattavaa: asiantuntevan apuopettajamme Allin söpöt pikku tassunjäljet ovisyvennyksen päällä

Sitten asiat alkoivat mennä päin honkia. Olin kiinnittänyt fondikankaan kehykseen liian löysälle, jolloin se roikkui saaden aikaan hienoja mutkia kuvaan. Kehikko pois ja homma jatkuu.

Kun kehikkoa ei ollut, maalauksen tarkasteleminen tuli huomattavasti vaikeammaksi. Maassa maaten se näytti ihan mukiinmenevältä, mutta loppujen lopuksi suoraan edestä päin katsottuna melko mielenkiintoiselta.Ideana oli harjoitella perspektiiviä, ja kyllä nyt ainakin opin katsomaan kunnolla missä viivat kulkevat. Toivottavasti saan tulevaisuudessa aikaiseksi vähän vähemmän Liisa Ihmemaassa -taloja. No can do, ensi kerralla paremmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti