maanantai 31. lokakuuta 2016

Kivikasvoja

...huijasin, kipsikasvoja! Kesken fondinmaalauksen ilmestyivät Satu ja Ida seivästetyn nunnanpään kanssa maalaustilaan, ja pakkohan sen näköiseen pelleilyyn oli mennä mukaan.


Homman nimihän oli kasvoista kipsivaloksen ottaminen. Tuntui turvallisemmalta aloittaa feikkipäällä, se tuskin inahtaisi vaikka ei yhtäkkiä saisikaan happea. Nunnakaapu suojaa mallinuken hiuksia kipsiltä.


Nuken jälkeen ensimmäiseksi uhriksi päätyi Satu. Kasvojen huolellisen rasvauksen jälkeen iskimme naamaan nestemäistä kipsilöllöä, joka mukailee kasvojen muotoja mahdollisimman tarkasti. Sen hieman kovetuttua päälle isketään kipsiharsoa, joka tukee alla olevaa hauraampaa kerrosta....ja sitten odotellaan. Tässä kuvassa naamavalosta saamassa itse allekirjoittanut!Kipsin kovetuttua tarpeeksi pitää se vielä saada irti naamasta. Itkevältä hirviöltä näyttäen maskin sisällä ilmeillään ja lopulta sen pitäisi sujahtaa sulavasti pois kiskomatta montaakaan silmäripseä mukaansa. Teoriassa.


Tässä oman naamani toinen ja kolmas yritys. Ensimmäinen mureni pikku palasiksi kun Satu käytti sanaa "härppiä" eikä siinä tietenkään pokka pitänyt. Toinen murtui keskeltä kun toinen Satu varoitti herättämästä kipsin alla nukkuvaa Sania. Yllättävän tyhmät jutut tuntuvat hauskoilta kun ei saisi liikkua...

Mojovalla kipsikerroksella tuetut negatiivinaamat odottavat nyt vain, että niistä valettaisi kunnon kuolinnaamiot! Saapa nähdä millä vuosisadalla sekin toteutuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti