torstai 11. helmikuuta 2016

Haliaeetus leucocephalus

Tämän kertainen rouva kapteeni oli päätynyt siihen, että Karkun kosmetologipuolen Kotkanpesänä tunnettu opettajanhuone kaipaa ehdottomasti divaania. Kotkateemalla lähdimme suunnittelemaan mitä mielenkiintoisempia juttuja...Idea, jota oma ryhmäni lähti työstämään, saneli pelkästään divaanin höyhenkuvioisen kankaan eikä hiiskahdustakaan muotoilusta. Pari päivää olin ryhmäni ainut paikallaolija, joten säveltelin aika lailla omaa tahtiani kuumalankaleikkurin ja styroksin kanssa... Maalaamispuolesta vastaa Satu.

Rakennesuunnitelma
 Asiakkaan valinta oli lopulta kotkannaamaprintillä varustettu harmaa divaani:Saimme myös kuulla, että tylsän vaahtomuovipatjan sijaan väkerrämme alle kunnon jouset kaikkine viritelmineen. Pienoismallien valmistuttua teimme pienissä ryhmissä jousiensidontaharjoituksen, ja se osoittautuikin yllättävän hauskaksi! Eikä hauskuudella ole mitään tekemistä jousista tehtyjen trampoliinikenkien kanssa

Satulavyöt on kiristetty kertopuukehikkoon, ja jousia ommellaan juuri paikalleen kaksipäisellä murhaneulalla jonka kanssa, jälleen, naamani sai tehdä turhankin läheistä tuttavuutta
Jouset sidottuna ohjeiden mukaiseen asentoon, ja heidän villejä lähisukulaisiaan ympäri pöytää

Harjoituskappaleiden valmistuksen jälkeen alkoi olla tosi kyseessä. Runko valmistui päivässä, ja saimme reilusti satulavöitäkin kiristettyä. Tehokasta tehokasta.

Merilevähiuksinen kaunotar askartelemassa sivunojaa

Ja kaunottaret Heidi ja Satu 

Tällaisella upealla työkalulla kiristämme satulavyöt kehikkoon

Ensin näin päin...

...ja sitten näin
Jousten paikalleen ompeleminen vei aika lailla kokonaisen päivän, ja sitominen sitten muutaman. Toiseen reunaan oli jätettävä tilaa selkänojalle, sen takia tuo hämmentävä kolo.
Pelkillä jousilla divaani näyttää jotenkin pirun tyylikkäältä, ja oli myös yllättävän mukava istua. Koska ennen täytteiden ja verhoilukankaiden laittoa jouduin/pääsin karkaamaan työharjoitteluun, mielikuvissani se elää nyt tällaisena. Toivottavasti tädit tykkäävät. Mä ainakin tahdon kämppääni tollasen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti