torstai 17. joulukuuta 2015

Steppaava kiinalaisnainen avaruudessa

Jo ensimmäisenä työharjoittelupäivänä lahjojen paketoinnin lomassa saimme kuulla, että kunhan jonkinlaista rakennusta saadaan pystyyn niin saamme suunnitella ja toteuttaa oman sviitin! Hotellissahan sviittihuoneissa on mahtavia jää- ja lumiveistoksia ja normaalit huoneet saavat tyytyä tasaisiin seiniin ja simppelimpään sänkyyn. Heittelimme miljoona ideaa ilmaan, ja lopulta ylemmältä taholta kyselyn jälkeen päädyimme viemään toteutukseen avaruusteeman: planeettoja ja alieneita ja ufoja ja tähtiä ja astronautteja joka paikka täyteen.

Olimme vakoilleet kiinalaisia ammattikuvanveistäjiä jo etukäteen, jotta emme olisi todellisuudessa niin pihalla kuin tunsimme olevamme. Tulipa siinä silti vähän orpo olo kun iskettiin petkele käteen ja sanottiin että antaa palaa...

Ennen-kuva. Ihailkaa myös moottorisahaa, vähänkö sen kanssa on Rambo-fiilis!


Aloitimme piirtämällä tussilla mietityt jutut seinille: astronauttikaverin, maapallon, ufon ja Saturnuksen. Planeettojen kanssa sovelsimme ruuvista, tussista ja lahjanarusta tehtyä wannabe-harppia, jolla saimme yllättävän pyöreät pallerot seinille. Astonautti ja ufo tuottivat enemmän ongelmia, mutta vähäisen väännön jälkeen nekin löysivät paikkansa universumista.

Kylllä mie osaan ympyrän piirtää, ei kyseenalaistamista

Kun aloimme veistää, omin yllättäen astronautin itselleni muiden nenän edestä. Pahoittelut!

Hyvin alkoi..?


Ja tässä näemme otsikon syyn: jalkojen koko ja huikea tanssiasento

Raukalta revittiin jalat irti ja korvattiin joulupukkitossuillaJa siinä ajassa, kun nakuttelin yhtä onnetonta ukkelia seinään, tytöt saivat aikaiseksi jo Saturnuksen, ufon ja melkein pyöreän maapallon.

Saturnus by Ida ja Lia

Ufo by Lia. Tähtiäkin saa ihailla
Mahtavassa kolmen yhteistyössä milloin kukakin tekemässä-tekniikalla toteutettu Maa!
Huoneessa on myös ympäriinsä tähtiä, joita kuviin mahtui harmittavan vähän pyöreän muodon takia. Teimme ne samalla taktiikalla kuin kristallikäytävän: led-sarja piiloon seinään, lampun ympärille styroksi ja jää päälle. Nyt taputtelimme vielä pikkuruisten jääpalikoiden päälle vähän lunta, ettei mikään lamppu vahingossa paista nukkujien naamaan. Koska joku onneton sielu joutuu nukkumaan tässä huoneessa. Hui.

Suunnittelimme myös erinäisiä sänkyideoita, mutta jäiden ja ajan vähyyden takia se jäi muiden osaavien käsiin. Saimme kuulla vähän juttua, että sinne syntyy jonkinlainen avaruussukkula. Toivotaan että muistavat lähettää kuvat!

Veistämiseen tuotti lisähaastetta turistit, jotka välillä jopa jonottivat katsomaan suuria taiteilijoita työssään. Ja muutamiin heidän kysymyksiinsä vastauksia... Ei, ei ole kylmä työskennellessä. Noin viikko meni koko jutun tekoon ja siivoukseen. Ei, emme ole tehneet muita huoneita. Kiitos käynnistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti