keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Loiskis!

Sylvään koululta kilahti tilaus merellisistä fondeista. Oppikirjassa olevasta piirroksesta tehtävänämme oli muokata jotain, mitä kestää katsella parikymmentä metriä pitkänäkin: lopulliset kaksi maalausta tulisivat olemaan kymmenen metriä pitkiä ja pari metriä korkeita. Aloitimme Photoshopilla, leikkaa-ja-liimaa-tekniikalla liittämällä yhteen erinäisiä saaristokuvia, joista saimme aikaan jonkinlaisen "mallikuvan". Sen avulla lähdimme testailemaan maaleja ja tekniikoita lopullisia fondeja pienemmälle kankaanpalalle.


Kun homma oli jotenkin hanskassa ja hanskat hukassa, pääsimme leikkimään varsinaisten isojen töiden kanssa. Maalausvaihe oli kutakuinkin tuttua fondinmaalausta, tosin nyt hommassa oli mukana useampi ihminen ja erilaiset siveltimenjäljet piti saada sulautumaan yhteen. Jo sinisestä taivaasta saimme aluksi neljä erilaista versiota, jotka pienen säädön jälkeen näyttävät ihan mukiinmenevältä.

Tässä taitaa näkyä ensimmäistä kertaa tässä blogissa kivat pitkävartiset siveltimet, joilla fondeja maalataan
Valmiit maalaukset oli määrä ripustaa liikuntasaliin puolapuihin, ja se mahdollistettiin naruviritelmällä. Ennen kuin sitä oli ajankohtaista edes miettiä, törmäsimme jo yhteen ongelmaan: pohjamaali ei ollut kankaamme ansiosta kovin tiivis ja päästi värit lävitsensä lattiaan. Kymmenen metriä pitkä kangas oli tarttunut todella napakasti kiinni puulattiaan, ja sen irti repiminen vei yhden kauniin ja aurinkoisen aamupäivän. Onneksi toisen maalauksen alle oli jäänyt pohjamaalausvaiheessa muovi, ja se lähti irti aika lailla hengittämällä samaan suuntaan.

Kaikkein tuskaisin kohta, neljän ihmisen voimin lopulta irtosi
Irrottamisesta tulleiden reikien paikkauksen ja narujen kiinnityksen jälkeen pääsimme ripustamaan! Koekiinnitys tapahtui Vammalan ammattikoulun liikuntasalissa. 


Seinällä kankaat näytttivät yllättävän hyviltä, mutta korjattavaa löytyi. Puolapuiden pystysuorista laudoista syntyi yläreunaan ryppyjä, jotka ehkäistään ruuvaamalla ylimääräinen rima kankaan yläreunan kohdalle puolapuihin. Käpristyvät reunat olivat mutkikkaampi juttu. Päädyimme liimaamaan maalauksen takapuolelle kangastaskut, joihin voi työntää pitkät, suorat jättijäätelötikut. Ennen ja jälkeen
Ja vihdoinkin se on siinä!
Suurkiitokset Satulle kuvista! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti