perjantai 15. toukokuuta 2015

Koska sirkuksesta ei voi saada tarpeekseen

Kaikki alkoi syksyllä koulun vasta alettua... Päivin tunneilla aloitimme projektin, jonka ideana oli saada kätsäkoulun gallerian valkoisiin väliseiniin jotain uutta ja jännittävää. Luokkamme jaettiin kahteen ryhmään, jotka kyllä jo hajosivat projektien tiimoilla kun oikeastaan kaikkia tarvittiin. Toinen ryhmä päätyi tekemään Tyrväällä asuneesta Akseli Gallen-Kallelasta poptaidetyylisen taidepläjäyksen, ja siitä tuli ihan hieno. Itse onnistuin olemaan sen tekemisvaiheessa pois koulusta ja missaamaan silkkipainovaiheen, mutta autoin näiden seinäänkiinnityksessä ja reunojen siistimisessä. Tämä tosiaan valmistui peräti ennen joulua...

Freddie Mercury, Stalin... Akseli-parkaa ei heti tunnistettu

Sitten oli ryhmä, johon itsekin kuuluin. Ideoita meillä oli metsätonttumaisemasta luolamaalauksiin, mutta lopulta päädyimme siihen että mehän teemme sirkuksen. Ensin ajattelimme tehdä sen maalaamalla, mutta Harrilta tuli kiinnostava idea tehdä Sketchupilla taustaksi sirkusteltta ja istuimet, sen jälkeen kuvata itseämme greenscreeniä vasten ja Photoshopata itsemme kuvaan. Valmiilla kuvalla voisimme tilata netistä valokuvatapetin. Idea kuulosti maalaamista jännittävämmältä ja tartuimme siihen. 
Koska perinteisesti onnistuin ottamaan lopputuloksesta onnettomat kuvat, tässä näkyy se mitä saimme tietokoneella aikaan. Tällä tilattiin valmis tapetti.

Oi sitä riemua, kun tapetti saapui. Olihan siinä muutama hämmentävä yllätys, kun kuvaahan oli katsottu aikaisemmin ainoastaan tietokoneen ruudulta todella paljon lopullista seinätapettia pienempänä.

Urheina lähdimme tapetoimaan, vailla minkäänlaista kokemusta tai hajua siitä mitä pitää tehdä. Liisteriä emme osanneet tehdä (tai oikeammin emme muistaneet että senhän pitää antaa olla hetki) ja katastrofi olisi voinut olla suuri, mutta onneksi ihmeellisyyksiä ei tapahtunut. Aluksi tapetti näytti aivan kamalalta, mutta seuraavana päivänä kun kävimme suorittamassa pientä korjausta huomasimme iloksemme että liisterin kuivuttua ilmakuplat olivat hävinneet ja tapetti näytti yllättävän hyvältä.


Lavasteosaston blogissa (mun blogista sinne pääsee ossi-linkistä) on tarina Cirque Des Mor Misérablesista. Minä eli osaston juniori näyttelen loogisesti vanhaa juoppoa, joka nukkuu katsomossa. Muissa rooleissa Eetu/Eetvartti, Marika/Pelle-Anselmi ja Tuulia/Anne-Selma!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti