sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Yhden miehen torvisoittokunta ja bodarihevonen

...ja perunakoira!

Tuskaisten työtuntien jälkeen sainpas fondini valmiiksi! Gallen-Kallela-teemalta valitsin parin metrin kokoon suurennettavaksi Kullervon sotaanlähdön:

Tätä kuvaa käytämme epäkohtien löytämiseen fondista
Kun maalattava kuva oli valittu, tehtiin siitä vähintään tuhat tutkimusta väreistä, linjoista ja kaikesta mahdollisesta. Värinmääritystä tehtiin ensin akvarelleilla, sitten varsinaisilla seinämaaleilla. Tuskainen väriensekoittelu oli aluksi hidasta, mutta selkeää kehitystäkin tapahtui... toivottavasti.

Pari sotkettua mallikuvaa ja värikarttapaperi!
Väreillä leikkimisen jälkeen maalasin pienen testipalasen huonosti valitusta kohdasta alkuperäistä maalausta. Siitähän tuli niin kamala että oli pakko jättää kesken kun ei enää kestänyt katsella. Ainakin tätä paremmin lopullinen fondi siis onnistui!

Taustalla voimme havaita osastolla vierailleiden lasten upeaa taidetta
Varsinaisen maalauksen kooksi tuli lopulta 190×255 cm. Pohjamaalailujen ja ruutusuurentamisapupiirrosten (ihana sana) jälkeen oli edessä vain paaaljon maalaamista...


Vasemmalla alhaalla puiden luonnokset eli Elvis ja Iso-Myy!
Fondini tosiaan on valmistunut tooosi hitaasti verrattuna muihin, mutta parhaana tekosyynä olen käyttänyt atto-aineita. Nyt se on kenties jotain valmiiseen rinnastettavaa (ainakin ennen kaikkia parannusehdotuksia) joten kiirehdin tunkemaan kuvat blogiin kaiken kansan kauhisteltavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti